Thursday, January 3, 2013

dah lame aku xmasuk menjengah kat sini kan...korang yang di dunia maya ape habaq hehe..harap korg semua sihat2 belake... :)

ok jupe lagi len hari..:)

Tuesday, June 5, 2012

aku ke KL lagi lagi dan lagi !!!!!


Aku ke KL lg pada 27 mei yang lepas..nie pulak untuk program untuk menggalakkan budak2 universiti terlibat dengan sektor retailing..Pihak yang terlibat dalam program ini adalah UUM, MAIDIN MOHAMED HOLDINGS, SEGI COLLEGE, UITM, MRAC dll..

Bermalam di Kolej Pendeta Za'ba,UKM Bangi. alhamdulillah dapat melepaskan penat lelah seharian dalam bas..jammed teruk kot masa otw ke UKM tuh..maybe time cuti sekolah  time tuh...masinq2 keluar bawak famili jalan2...

Sampai di Kolej Segi, venue resmi program tuh pkul 9 pg..and then diorg betul2 meraikan kedatangan pihak kami..alhamdulillah..sampai jer terus dapat makan..wah, seronok kot...semalaman tahan lapar...pg tuh melantak abis ah kitorg... (tak kira laki or perempuan) hahaha 

and then lepas tuh ade perasmian oleh  Menteri Pelajaran Tinggi, Dato' Khalid..

pastu dengar ceramah...dr pihak MAIDIN dan MRAC...

dengar ceramah mmg ah mengantok kan xp lepas aku tgk nie hilang abis ngantok aku..biar betik!!!!


gaji gaji gaji  ;p


::Kolej Segi ::


mereka yg sengal  haha


bajet sopan jer aku nie   !!!


depan pintu masuk


kat air pun nk bergambar ke ..adoyai


~my bff ~

seronok sangat dapat p jalan2...

ok...jumpa lagi

Friday, May 25, 2012

industry talk at UUM KL

assalamualaikum semua


tibe2 jer bagi gambar sedebak mcm 2 kan.kua3 xberadab langsung kan... xp xpe dah bg salam kat atas xd kan..hehehe

dah lama xupdate sbbnya kekangan kerja dan masa yang selalu mencemburuiku..chewahhh...bermadah pujangga plak kan...

ade satu citer nk story nie..mgkin ade yg tertanya2 ape motif gmbar itu dimasukkan haha...sajer jer nak bgtaw aku kat KLCC 2...sbb 2 bg gmbar besar2...haha koya x aku.... (yes, u did !!)

17 dan 18 mei 2012

aku mengikuti satu rombongan iaitu industri talk di UUMKL. bertolak ke KL pd pg khamis dengan 3 buah bas. bertolak daru UUM SINTOK ke KL pkul 8.30 pg, sampai ke KL pkul 5.30...

lama kan perjalanan kami sbbnya berhenti byk tempat hahaha

smpai2 jer kat KL terus ke KLCC yg dh berapa kali p ntah..bosan gk xp nk wat gane...p jgk lah...
pastu lepak2 pusing2 kt area 2 smpai pkul 8 mlm..pastu bertolak kat apartment yg ckup best dan seronok..

eh2 lupa nak cakap trip nie mmg best lah.!!!

ok..mlm 2 p jalan2 kat uptown Danau Kota. sajer p jalan2 kat sana, nak tgk suasana bandar nie gane haha ayat xleh blah...berani p pown sbb ade 2 org bodyguard yg nk teman haha 2 pown sbb tempat nie kg diorg sbb 2 diorg nk teman..

jalan2 pusing2 uptown, agak2 dh puas hati 2 ape lagi..angkat kaki balik ah...

balik terus tidoooo hehhehheh

esoknya, awal pg dh kena bgun sbb xnk tersekat kat traffic jam xp kita hanya merancang xp Allah yg tentukan...awal mner pown kita, still jam jgk jln..KL kan ..hehe xp xpe..enjoyyyyyy..sampai2 terus kena mkn and then dgr talk 2..byk gk input yg aku dapat..sonok sgt2...

pkul 2.30 ptg kami p lawatan kat Muzium /Galeri Bank Negara... seronok gk..tetiba jer rasa nk keje kat c2...best sgt2..KMC pun lawa..semuanya cermin..mmg cantik ah...duk kt sana dlm 3 jam...
byk yg kami dapat taw pasal KMC, BNM dll...duit baru pown dh tgk hihi

pkul 6 bertolak balik ke UUM , sintok...semua tidoooooo sbb kepenatan...haha k bai

bersama ahli delegasi ^_^

BNM mmg besttt !!!

kenangan di BNM

bahagian luar galeri BNM...cantik!

my best fren...cantik kan dia ^_^

duit yg akan dikeluarkan awal jun/julai kalu xsilap....kalu silap mntak maaf

Harap dapat kerja kat BNM ...seronok tgk diorg keje..k bai

Friday, March 30, 2012

thailand mari!!!

assalamualaikum...:)

ape khbar semua?? sihat? rasanya dah lama xconteng penulisa yg buruk aku ni kat sini kan...hehe..(mcm lah ade org bace blog aku nie..koya jer sorg haha :p).. semoga kita semua sentiasa dalam rahmat ALLAH swt..amin~~

kali nie nak citer sikit psal trip ke thailand tempoh hari...rasa2nya dah 2 minggu lepas berlalu xp baru sekarang nak cerita kan..maklumlah busy (ape yg aku busy pown xtaw lah haha :p)..aku citer ah ckit sbyk ttg trip nie eyh..

ok, aku dgn kwn2 bertolak ke thailand pg jumaat, 23 Mac 2012, pukul 8.45 pg...pastu p tukar duit kat bukit kayu hitam..sbb peniaga thai skrg dh xterima duit Malaysia...so, kena ah tukar duit...:p (smpai skrg aku masih blurr lg pasal mata wang thailand nie hahaha)...

perjalanan diteruskan ke Bukit Kayu Hitam untuk pemeriksaan pasport dan borderpass (org kedah, kelantan, perak ngan perlis shj yg leh guna borderpass)..yg lain guna passport (alah..yg buku merah 2 ha!!)
ok siap semua kat imigresen Malaysia kena go through ke imegresen Thailand pulak...kena check2 bagai baru lepas masuk ke negara dia...byk sgt2 prosedur...(dalam hati tpk, ganelah PATI 2 leh msuk sng2 jer negara kita kan..huh!!) ;p

kat sini kami di bekalkan dgn pemandu pelancong..dia suh panggil ayong...dia lah yg bawak kitorg p jalan2 sekitar Hatyai dan Songkla...(walaupun melawat negara org Malaysia tetap dihatiku..haha :p patriotik pulak)..

kami dibawa ke tempat2 menarik di sekitar Hatyai dan Songkla...mula2 p Nora Plaza (kat cni byk brgan berasaskan kulit pari, brgan cenderahati pown byk), pastu p beli kacang2, gajus..lepas 2 berhenti solat di masjid(lupa nama masjid :p)..makan2 kat sekitar c2 and then bertolak ke Tang Kuan Hill untuk melihat panorama Songkla dari atas bukit...nice sgt2...kami xlepaskan peluang untuk p ke pantai yg ade patung mermaid...xp kejap jer duk cnie..kami teruskan pengembaraan kami ke floating market and last destination night market yg paling besar kat sana...(brg murah2 terrr :p)..

trip kami p satu hari jer...tepat pukul 10 mlm dah kena bertolak balik ke Kedah sbb pukul 12 kastam xbg masuk Malaysia...smpai kt kastam pukul 11.30 mlm...check ape2 yg patot...clear semua, bertolak balik ke Kedah dgn muka masing2 kepenatan hihihi...

itu sahaja yg dapat dikongsikan untuk semua...

jom layan gmbar yg sempat di snap kat sana..zasss layan~~



Nora Plaza ;p

Ayong- tourist kami :)

Nora Plaza lg...



atas bukit Tang Kuan ^-^

Floating market wink wink!!

floating market lagi dan lagi

bukit Tang Kuan

Panorama atas bukit Tang Kuan 





bas kami



Thailand punyer !!! 

Malaysia punyer!!!


ok...selamat semuanya...

bye2..jupe lg...
tada~~~

Tuesday, March 6, 2012

::pencinta terbaik ::

Berikan ku peluang terakhir sekali lagi
Untuk membukti kasih sejujurnya di hati
Maafkan seandainya cintaku tidak sempurna

Kaulah insan pertama berpacaran dengan ku
Dan bersama ku mahu masa depan yang kukuh
Maafkan seandainya ku masih amatur cinta

Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta terbaik

Bukan dengan sengaja tidak cukup prihatin
Ku harap kau bersabar dan rasa lebih yakin
Maafkan seandainya ku masih amatur cinta

Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta terbaik

Maafkan seandainya ku masih amatur cinta

Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta... ooo
Pencinta terbaik

Friday, March 2, 2012

segalanya sudah ditakdirkan

Sememangnya sudah ditakdirkan, tetapi hati ini seperti tidak merasa tenang dengan takdir tersebut. Kenapa hati kecilku bertindak sedemikian?? Mungkin kerana hati ini tidak redha dengan ketentuan tersebut. Ya ALLAH sungguh besar ujian-MU itu. Bagaimana aku ingin zahirkan perasaan redha itu dalam hatiku..aku betul2 perlukan pertolongan dan petunjuk dari-MU. Kemungkinan juga hati ini masih lg ragu-ragu dalam ketentuan-MU ya ALLAH..

Terasa berat hati ini untuk menerimanya ya ALLAH...tetapi segala perkara yang berlaku ade hikmah yang tersembunyi..cuma hikmah tersebut adakalanya cepat, adakalanya lambat..aku perlu kuat...ya, aku perlu tabah dalam menjalani hidup yang akan mendatang dengan 1000 macam dugaan lagi yang masih menanti...

be strong and believe on ALLAH...

kita merancang..ALLAH juga merancang tetapi perancangan ALLAH adalah sebaik-baik perancangan...

Saturday, February 25, 2012

no tears no smile

betul ke statement aku kat atas 2...betul jugak kot...kadang-kadang kita perlu merasai sakit dahulu untuk mendapatkan kabahagiaan kelak....kenapa erk...kadang-kadang pernah jugak aku terfikir kenapa mcm nie...agaknya inilah kehidupan...kawan aku selalu cakap, biarlah kita sakit sekarang untuk mendapatkan kesenangan akan datang...entahlah, kadang2 aku x habis fikir tentang kehidupan kita di dunia ini...

setelah di motivasikan, aku mula faham..

hidup ini indah bila kita berada dalam landasan yang betul..aku dalam proses untuk memperbaiki kelemahan diri..setiap yang berlaku pasti ade hikmah yang tersembunyi....

kita perlu percaya kepada qada dan qadar ALLAH...insyaALLAH..

ALLAH MAHA BESAR....