Monday, September 5, 2011

dah lama dh aku x update blog kn...haahaha,,busy lah katakan...ari ni aku nk buang dulu sawang2 yg ade..bersih2 dulu mner yg patot...hehe

k tada...jupe lg

Monday, May 16, 2011

kata hati seorg wanita

kepadamu yg bakal menjadi pembimbingku kelak...

aku bukanlah seorang yang sempurna...aku ingin kau tahu bahawa aku akan menjaga tingkah laku ku sehingga membuatkn mu berasa senang dgnku...=)

kepadamu yg bakal menjadi ketua keluarga ku kelak...

aku hanyalah insan yang lemah, yang bayak khilafnya...aku memerlukan bantuan mu untuk ak perbaiki kelemahan ku ini menjd org yg terbek dan berguna dlm hidup mu kelak...

kepadamu yg bakal menjadi wira ku kelak...

kau selalu buat-buat tak ambil berat pada diriku..xp aku tau, jauh disudut hatimu, kau selalu berdoa agar aku berjaya dan selalu akan sentiasa memahami dirimu...

kepadamu yg bakal menjadi pejuangku.....

kau selalu mengingati ku supaya mengawal emosi ku..jgn biarkn perasaan marah menguasai diri...kelak akan makan diri..so, skrg aku sedang mencuba mencari yg terbaik dalam hidup ku seperti yg kau nasihatkan dan sampaikan...

kepedamu yg bakal memiliki ku kelak...

aku bukanlah seorang yg cantik dan menarik...aku adalah insan yg biasa dan bersyukur dikurniakan semua ini untuk ku...mungkin kau pernah malu kerana diriku...maafkn aku...akan ku cuba untuk membahagiakan dirimu kelak...


nukilan ikhlas dariku untukmu......^-^

Wednesday, May 11, 2011

penangang nescafe wink3...


salam blogger tuk semua


Nak stori satu benda nie. Nak ckp sedey 2 xdelah sedey nak ckp gembira pown xdelah gembira sgt xp leh kecoh gk ah ak nie..hahaha korg taw x ape…taw x taw x…mesti xtaw kn sbb ak xciter ag..huhu

Kisah 2 bermula ptg 10 mei 2011..ak ke varsity mall tuk beli cikit makanan ,memandangkn mkanan ak dh nk kehabisan stok..and then niat paling besar ak g mall nie sbb nk cari nescafe 3 in 1..mmg mengidam lama dh nk minum nescafe nie…so,ak g lah dgn si ida nie..ak beli roti, kuaci, biskut..shopping abis ah..pastu ak cari ah nescafe..cari punyer cari nescafe 2 kehabisan stok..nie mesti nescafe 2 dpt permintaan tinggi kn…ak punyer lah frust nonggeng sbb jalan jauh 2 dari dpp ke mall (hahaha jauh kew, leh lah tahan)…

ak and ida pown byar lah mkanan yg kami beli. Semasa nk byr 2, ida nmpak ah nescafe 3 in 1 tu xp dia jual satu satu..kitorg pown ambik ah…dh mmg mengidam giler nk minum nie..hahaahaha…1 pown 1 jelah… asalkn dpt rasa air 2 pown dh cukup..kan3

kitorg pown balik lah kew dpp lepas bayar sumer 2..berjalan sambil menikmati keindahan alam kt kampus sintok nie..hahaahaha…otw balik pulak terserempak lah dgn si kera nie..penat punyer pasal kitorg angkat peace jer kat kera 2…nasib bek xkejar..kalu kejar pown redha jelah..penat giler kowt…beli nasik pulak kt proton..kitorg bedal nasi goreng  sbb nasi lemak proton x buat lah pulak..and then terus menuju ke  dpp kitorg..kitorg duk dpp tnb xp mkn kt dpp protn sbb proton dekat dari cafĂ© tnb...hahaha name jer dpp tnb xp elektrik selalu xdop..arrrrrghhhh..ape2 pown ape leh bt..kita hanya menumpang di tempat org kn…terima jelah..dh 2 ketentuan yg kiter dpt..hahaha =)

makan2, gosip2 (wajib nie hehe), citer ceritut…pastu myg berjemaah sekali dgn ida..lepas tu ak p bilik ra sbb nk amik buku statistic gun..sblm 2 ak nk msuk bilik ak jap nk amik laptop..tup tup..ak tertinggal kunci dlm bilik lah pulak..rumate ak plak p exam..pkul 11.30 mlm baru balik..what the hell lah kn…ak ingtkn ak amik dh kunci..rupanya ak amik pendrive….sigh~~ak pown p lah try naseb kt bilik ra blok ak..mintak buku ngan bgtaw kunci tertinggal, dia pown tepon ah felo bertugas..felo plak outstation…so nak kate ape lg…. ak terpaksa ah tunggu rumate ak balik exam…sambil2 tu tgk citer kt uum tv…citer asmara..citer faveret 2…pastu pkul 10 kitorg p lepak2 bilik member 1 paras..lepak2, bt replacement assgnmnt sbb kitorg tetttttttttttt hahaha (cuba teka sbb kitorg kena replace assgnmt) ..

pk punyer pk, kitorg mmg xleh nk bt, last2 mntk tlg kwn lain ajar..naseb bek kwn 2 xkedekut ilmu kn…dia ajar ah…pastu tgk lah plak citer sahara..minat jgk citer nie..haha ak sumer citer minat kn..mengarut jer..lpas 2..gossip lagi dan lagi hahaha..bese lah hidup nie xleh lari dari gossip kua3..ayat koyya jer ak nie ork…

tepat pkul 11.30 mlm rumate ak balik dr exam ak terus ah masuk bilik pastu tgk hp ak..ade msg..reply2..pastu amik laptop p ah bilik ida..depan bilik ak jer kot..pastu buka fb jap pastu study marketing..sambil2 study 2..kitorg pown minum ah nescafe yg kitorg mengidam 2..wah mmg puas ah dpt minum air 2..mmg tak terkata langsung…hahaha..pastu continue study..abis 1 bab pastu masuk ah bilik kn…nak tdo xp mata xleh lelap..aaa sudah, mata ak mmg terang benderang..langsung xngantok..dh pkul 2.45 kowt msa 2..ak msg ida ajak p toilet..lpas 2 balik bilik xleh tdo gk..ak xtaw nk bt pew..nielah penangang nyer minum nescafe 2..nk study lg otak dh xleh nk terima dh..padahal ak mls dh nk buka buku hahaha..last2 ak termenung jelah atas katil sehingga mengantok..puas ak pujuk mata nie suh tdo..x tdo2 jgk..ak pown bt lah sesi merenung masa depan..dah pkul 4 dh xp still xleh nk tdo lg…mata ak menunjukkan protesnyer hahaha…last2 sambil berangan2 tue ak terlelap lah..sampai subuh pg xd rumate ak kejut suh myg..akhirnya ak tertdo gk kn.hahaahaha…2 lah penangang minum nescafee 3 in 1 tu…lpas nie ak xkn minum dh air 2 waktu mlm..menyusahkn diri jer…hahaha pagi2 jer ak minum…ok....2 jelah sori mori ak tuk entri kali nie.




   nescafe...hahaha serik dh aku...^-^





entri nie mengarut hahaha

k lah sampai ketemu lg yer uolls…tataaa…=)
gud luck sumer...wink wink wink....



Wednesday, May 4, 2011

i will...






akan lebih appreciate kamu..

akan bersabar dgn kamu..
akan tunggu kamu..
akan mempertahankan kamu..
akan membuatkan kamu berjaya..
akan membina impianmu...
akan selalu support kamu...
akan selalu minta pendapatmu...yg nie xleh nk lari ah (hehehe)...
akan bersinar dgnmu spt sinar mentari tiap hari...
akan selalu membuatkan kamu gembira....(yes, i will)
akan selalu bersama mu dalam susah dan senang...
akan sentiasa mekar dihatimu...
akan selalu doakan yang terbaik untuk diri mu...
akan ada waktu kamu memerlukanku...
akan selalu bt lawak dengan kamu...
akan selalu menjaga mu....

dan akan bt yg terbek untuk masa depan...
itu janji ku...

terima kasih, syukran jazilan...


everything happen with reasons...i will try, try and try...hopefully....

ak adalah insan yang lemah xp ak berusaha memperbaiki kelemahan diriku...

moga ukhwah dh ikatan yg di bina ini akan menyinar selama lamanya..
ABADAN ABADA....

Friday, April 29, 2011

3 suku the series @ puncak vista...

Petang khamis 28 hb 4, dlm pkul 2 ptg, mira antar mesej ajak aku ngan ida p puncak vista. Tapi pkul 3 tu aku ngan ida still ade kelas lg. So, plan2 balik kitorang p balik kelas lah. Dalam pkul 4.30 ptg aku keluar dari kelas FM 1, last kelas tuk sem nie.Aku ngan ida berlari lah kejar bas, kitorg kena nek bas laluan B sbb janji ngan mira and ai nk jupe diorg kt mall. Bas laluan kitorg, laluan A x lalu kat mall 2. So, kitorg nek lah bas laluan B. Kebetulan plak nek bas abg ngah..hehe..pagi jupe abg long ptg plak leh jupe abg ngah..hehe syok abis (hahaha gatai).Pastu sampai kt mall beli ah ckit mkanan nk mkn kt atas puncak vista 2. P puncak nie pown sjer nk hilangkn tension. Maklumlah, nk dkat2 final nie mmg ginie lah...

Tunggu punyer tunggu dak2 2 org nie..pkul 5.25 baru leh gerak jalan kaki ke puncak vista.Jalan -jalan cari pak we hahaha...xdelah..marah pak we ak kekg..hikhik...sorie yer tuan sepet..nkal2 ckit nie.. jom kiter layan snap kt bawah nie...zasss...!!!

sepanjang perjalanan nk kew puncak...


 nie sepanjang perjalanan kami...kitorg kena lalu kat laluan universiti inn ngan laluan maybank..student dari luar tinggal kt cnie...time nie mka kitorg ok lagi...cool lg...

ok..dah sampai pown kt bawah puncak vista nie...
papan tanda puncak vista...taw x anak tangga die brp...cuba teka..

sebelum daki 2 sempat lg snap kn.heheehe...


separuh jalan dh pancit hahaha..penat weyh....


mira mmg xpancit langsung...hehe energy kuat...


sempat lagi layan snap...hehe
muka still cover even lutut dh nk tercabut dh..hehe penat seyh...


wif ida...aigo0 wink2

at last smpai gk ak kt atas puncak nie...hahaha lawak kn..rendah jer xp penat...termegah2 biler smpai kt atas...rehat2 dulu sambil tgk2 pemandangan..nice jgk lah...boleh than ah...then sambung snap lagi..wakakkakaaka...

penat2 leh rest kt pondok nie...


ok la kn...







kt cinie nmpak lah 1 uum...kalu nk nmpak lg jelas bawak lah teropong..hehehe...

then gmbar kitorg plak..k cenyum sumer...snappppppp....

ai yg giler2...


makan2 time...





wif mira and ida...^_^


ida tunjuk pew 2...smgt jer nmpak hehe...nk bt projek kew..


ai yg hampir nk jatuh..oii bahaya cheq...


sesi merenung msa depan..


nice pic..suka !!!!


tinggi tu...aish...layan jelah 


senyum sumer....snapppp

apabila ai bercerita psal rmh mewahnya..hahaha

jam 6.30 ptg kami turun lah dr puncak 2...time turun x penat pown...hehe nek jer semput ckit hehe...

tongkat sakti 2....ish2


pinky2....










lpas turun dari puncak...snap lg lg dn lg....








yeah..!!!!

2 jelah aktiviti kitorg tuk permulaan study week nie...hehehe,,just p rilek2 minda...yg kitorg tkot nya balik dari puncak leh plak terserempak dgn anjing..hitam plak 2...naseb bek xkejar...terkejut giler...ape lg kitorg jalan mcm robot ah..leh plak ade anjing dlm kwsan kampus kn...pelik kan...mcm2 lah...

nmpak x anjing hitam 2 ekor tu...bahaya seyh..!!!

walau ape pown..kitorg enjoy gk ah ptg 2...xp still leh kawal lg diri enjoy2 pown..k lah..kite jupe next entri...
bubbyeee.....tataaaa....
jaga diri sumer....

Thursday, April 28, 2011

senyum...=)

Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse 

Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus 

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama 
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama 
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini 
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse 
Ulang Chorus


Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan 
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan 
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian


Tu boleh pun senyum cantiknya gigi 
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini 
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Thursday, April 21, 2011

k@mI 3 sUku....

Balik dari sdg kt cengkeh cafe ak ngan ida bt sesi sengal ckit..hahaha amik gmbar...tujuannya nk hilangkn stress and tension2 nk exam final nie...hehe..jom kiter layan...

ida ngan ak...(3 suku)

mcm nebeng x muka..haahaha

my best fren..toink2..^_^

posing pulak...aish

jeng je jeng...

ida @ 3 suku jatuh..hahaha..salah lending daa...

try an error

kantoi suda....3 suku bt dajal...kih3

otw balik bilik..smpat lg kitorg posing kn...

yeah, yezza....!!!



misz bunga cinta 3 suku......

toink,toink....

aksi titanic...yeah..itu yg kiter mau da....

hasrat tercapai...cukew ah 2...;)

nothing special...

nie penginapan 3 suku..hehe

nie kwn 3 suku...

kt blakang 2 rmh 3 suku...haahaha...cntik x...

3 suku yg stress..hahaa...pastu balik bilik..
mkn nasi...lapar...len kali update lg...yeah..yezza...

ida ckp "3 suku"...hahaha mcm nebeng jer kn...