Monday, May 16, 2011

kata hati seorg wanita

kepadamu yg bakal menjadi pembimbingku kelak...

aku bukanlah seorang yang sempurna...aku ingin kau tahu bahawa aku akan menjaga tingkah laku ku sehingga membuatkn mu berasa senang dgnku...=)

kepadamu yg bakal menjadi ketua keluarga ku kelak...

aku hanyalah insan yang lemah, yang bayak khilafnya...aku memerlukan bantuan mu untuk ak perbaiki kelemahan ku ini menjd org yg terbek dan berguna dlm hidup mu kelak...

kepadamu yg bakal menjadi wira ku kelak...

kau selalu buat-buat tak ambil berat pada diriku..xp aku tau, jauh disudut hatimu, kau selalu berdoa agar aku berjaya dan selalu akan sentiasa memahami dirimu...

kepadamu yg bakal menjadi pejuangku.....

kau selalu mengingati ku supaya mengawal emosi ku..jgn biarkn perasaan marah menguasai diri...kelak akan makan diri..so, skrg aku sedang mencuba mencari yg terbaik dalam hidup ku seperti yg kau nasihatkan dan sampaikan...

kepedamu yg bakal memiliki ku kelak...

aku bukanlah seorang yg cantik dan menarik...aku adalah insan yg biasa dan bersyukur dikurniakan semua ini untuk ku...mungkin kau pernah malu kerana diriku...maafkn aku...akan ku cuba untuk membahagiakan dirimu kelak...


nukilan ikhlas dariku untukmu......^-^

Wednesday, May 11, 2011

penangang nescafe wink3...


salam blogger tuk semua


Nak stori satu benda nie. Nak ckp sedey 2 xdelah sedey nak ckp gembira pown xdelah gembira sgt xp leh kecoh gk ah ak nie..hahaha korg taw x ape…taw x taw x…mesti xtaw kn sbb ak xciter ag..huhu

Kisah 2 bermula ptg 10 mei 2011..ak ke varsity mall tuk beli cikit makanan ,memandangkn mkanan ak dh nk kehabisan stok..and then niat paling besar ak g mall nie sbb nk cari nescafe 3 in 1..mmg mengidam lama dh nk minum nescafe nie…so,ak g lah dgn si ida nie..ak beli roti, kuaci, biskut..shopping abis ah..pastu ak cari ah nescafe..cari punyer cari nescafe 2 kehabisan stok..nie mesti nescafe 2 dpt permintaan tinggi kn…ak punyer lah frust nonggeng sbb jalan jauh 2 dari dpp ke mall (hahaha jauh kew, leh lah tahan)…

ak and ida pown byar lah mkanan yg kami beli. Semasa nk byr 2, ida nmpak ah nescafe 3 in 1 tu xp dia jual satu satu..kitorg pown ambik ah…dh mmg mengidam giler nk minum nie..hahaahaha…1 pown 1 jelah… asalkn dpt rasa air 2 pown dh cukup..kan3

kitorg pown balik lah kew dpp lepas bayar sumer 2..berjalan sambil menikmati keindahan alam kt kampus sintok nie..hahaahaha…otw balik pulak terserempak lah dgn si kera nie..penat punyer pasal kitorg angkat peace jer kat kera 2…nasib bek xkejar..kalu kejar pown redha jelah..penat giler kowt…beli nasik pulak kt proton..kitorg bedal nasi goreng  sbb nasi lemak proton x buat lah pulak..and then terus menuju ke  dpp kitorg..kitorg duk dpp tnb xp mkn kt dpp protn sbb proton dekat dari cafĂ© tnb...hahaha name jer dpp tnb xp elektrik selalu xdop..arrrrrghhhh..ape2 pown ape leh bt..kita hanya menumpang di tempat org kn…terima jelah..dh 2 ketentuan yg kiter dpt..hahaha =)

makan2, gosip2 (wajib nie hehe), citer ceritut…pastu myg berjemaah sekali dgn ida..lepas tu ak p bilik ra sbb nk amik buku statistic gun..sblm 2 ak nk msuk bilik ak jap nk amik laptop..tup tup..ak tertinggal kunci dlm bilik lah pulak..rumate ak plak p exam..pkul 11.30 mlm baru balik..what the hell lah kn…ak ingtkn ak amik dh kunci..rupanya ak amik pendrive….sigh~~ak pown p lah try naseb kt bilik ra blok ak..mintak buku ngan bgtaw kunci tertinggal, dia pown tepon ah felo bertugas..felo plak outstation…so nak kate ape lg…. ak terpaksa ah tunggu rumate ak balik exam…sambil2 tu tgk citer kt uum tv…citer asmara..citer faveret 2…pastu pkul 10 kitorg p lepak2 bilik member 1 paras..lepak2, bt replacement assgnmnt sbb kitorg tetttttttttttt hahaha (cuba teka sbb kitorg kena replace assgnmt) ..

pk punyer pk, kitorg mmg xleh nk bt, last2 mntk tlg kwn lain ajar..naseb bek kwn 2 xkedekut ilmu kn…dia ajar ah…pastu tgk lah plak citer sahara..minat jgk citer nie..haha ak sumer citer minat kn..mengarut jer..lpas 2..gossip lagi dan lagi hahaha..bese lah hidup nie xleh lari dari gossip kua3..ayat koyya jer ak nie ork…

tepat pkul 11.30 mlm rumate ak balik dr exam ak terus ah masuk bilik pastu tgk hp ak..ade msg..reply2..pastu amik laptop p ah bilik ida..depan bilik ak jer kot..pastu buka fb jap pastu study marketing..sambil2 study 2..kitorg pown minum ah nescafe yg kitorg mengidam 2..wah mmg puas ah dpt minum air 2..mmg tak terkata langsung…hahaha..pastu continue study..abis 1 bab pastu masuk ah bilik kn…nak tdo xp mata xleh lelap..aaa sudah, mata ak mmg terang benderang..langsung xngantok..dh pkul 2.45 kowt msa 2..ak msg ida ajak p toilet..lpas 2 balik bilik xleh tdo gk..ak xtaw nk bt pew..nielah penangang nyer minum nescafe 2..nk study lg otak dh xleh nk terima dh..padahal ak mls dh nk buka buku hahaha..last2 ak termenung jelah atas katil sehingga mengantok..puas ak pujuk mata nie suh tdo..x tdo2 jgk..ak pown bt lah sesi merenung masa depan..dah pkul 4 dh xp still xleh nk tdo lg…mata ak menunjukkan protesnyer hahaha…last2 sambil berangan2 tue ak terlelap lah..sampai subuh pg xd rumate ak kejut suh myg..akhirnya ak tertdo gk kn.hahaahaha…2 lah penangang minum nescafee 3 in 1 tu…lpas nie ak xkn minum dh air 2 waktu mlm..menyusahkn diri jer…hahaha pagi2 jer ak minum…ok....2 jelah sori mori ak tuk entri kali nie.




   nescafe...hahaha serik dh aku...^-^





entri nie mengarut hahaha

k lah sampai ketemu lg yer uolls…tataaa…=)
gud luck sumer...wink wink wink....



Wednesday, May 4, 2011

i will...






akan lebih appreciate kamu..

akan bersabar dgn kamu..
akan tunggu kamu..
akan mempertahankan kamu..
akan membuatkan kamu berjaya..
akan membina impianmu...
akan selalu support kamu...
akan selalu minta pendapatmu...yg nie xleh nk lari ah (hehehe)...
akan bersinar dgnmu spt sinar mentari tiap hari...
akan selalu membuatkan kamu gembira....(yes, i will)
akan selalu bersama mu dalam susah dan senang...
akan sentiasa mekar dihatimu...
akan selalu doakan yang terbaik untuk diri mu...
akan ada waktu kamu memerlukanku...
akan selalu bt lawak dengan kamu...
akan selalu menjaga mu....

dan akan bt yg terbek untuk masa depan...
itu janji ku...

terima kasih, syukran jazilan...


everything happen with reasons...i will try, try and try...hopefully....

ak adalah insan yang lemah xp ak berusaha memperbaiki kelemahan diriku...

moga ukhwah dh ikatan yg di bina ini akan menyinar selama lamanya..
ABADAN ABADA....