Tuesday, January 31, 2012

redha atau pasrah??

kedua2nya mempunyai maksud yang sama (i guess). maksudnya menerima segala ketentuan dengan ikhlas...betul x??? betul kot...aku pown x sure...(ye doh tu)...

so belajarlah menerima dan memberi.


ok!!finish already...

sengal !!!!!!

Saturday, January 28, 2012

DOA

Ya Allah.
Aku memohon kepada Engkau keselamatan dalam agama, kesehatan dalam tubuh, bertambah ilmu, keberkahan dalam rezeki, taubat sebelum mati, rahmat ketika mati dan ampunan sesudah mati.
Ya Allah,
Mudahkanlah kami ketika sekaratul maut, lepaskanlah dari api neraka, dan mendapat kemaafan ketika dihisab.
Ya Allah.
Janganlah Engkau goncangkan hati kami setelah mendapat petunjuk, berilah kami rahmat dari sisi Engkau, sesungguhnya Engkau Maha Pemberi.
Ya Allah.
 Tuhan kami, berilah kami kebajikan di dunia, kebajikan di akhirat dan peliharalah kami dari adzab api neraka.
Amin Ya Allah.


Thursday, January 12, 2012

exam oooooooo exam....

aku tgh exam final skrg nie...tgh duk kira2 nak balik ganu....rindu giler nak hirup udara ganu...wlaupun same jer dgn kedah hahahaha....

aku dh selesai jwb 4 paper untuk final nie...selepas berhempas pulas...dapat jgk aku jawab dgn bantuan ALLAH taala dan mak ayah yg selalu mendoakan aku....

now aku duk pangkah2 kalendar nak balik ganu...hahahahaha...

man duk tunggu2 aku balik sbb dia nak suh aku g antar yer g skolah...aku pown xsbar2 nak antar dia g koloh..hikhikhik...mesti hensem adik aku..kuakuakua....segak berbaju sekolah!!


aku ade 3 paper lg....argggghhhhhh penantian suatu penyeksaan......

aku dah boleyh bawak kete...????

lesen oooo lesen....

hahahahahahahahahaha.......

aku dah ade lesen kete!!!!!!!!!! pada 2 jan 2012...

permulaan tahun yg baik...hehehe!!!

best woooooo!!!

sape2 yg bace entri aku before this, aku ade mention nak amik lesen ngan bawak kete kan...aku dh boleh bwak dh...ALHAMDULILLAH..syukur sgt2....




kak !rah punyer citer....~

imbas kenangan lama...dlm pkul 11 pagi bertarikh 22 disember 2011 aku dapt panggilan tepon dari kak irah...mmg berdebor lah...sbb time 2 kan result pmr kuar...haha...alhamdulillah adikku dapat straight A...TAHNIAH !!!!!

suka ah 2 hehe...
bersyukur sgt2 sbb adik2 berjaya...ALHAMDULILLAH...:)

nie lah k.irah yg sengal..hihi ~

now k.irah dpt habuan dr pihak sekolah...duk tgh pk2 nk g ke x...rezeki yg dtg jgn ditolak..ke guane hihihi

antara brunei dan indonesia...
yg maner ok????


rase2nyer indon ok kot...
sbb indon kan murah...hihihi~~

kuakuakuakua....



Thursday, January 5, 2012

~coretan 2011~

dah lama x update blog kn....bukan malas nak update xp xde masa..busy dengan tugas lain yang lebih perlu diberi perhatian...ari nie sy terpaksa jgk curi2 masa ckit untk tulis kat blog nie...:)

Tahun 2011 dah pun melabuhkan tirai....skrg kita di tahun 2012...skrg dah makin tua dah...haha..tahun 2011 nie byk jgk lah perkara yg berlaku...sumer yg berlaku telah mematangkan aku..bila pk2 balik nak gelak pown ade, nak nangis pown ade...marah, geram,gembira sumer ade ah...aktiviti sepanjang 2011 nie best gk...mcm2 aku buat..best...
ok...jom aku nk citer ckit....

2011

1) interview kat KPT BIOHERBS 

    aktiviti nie adalah sebahagian drpd asgnmnt ak...(group asignment)...best sgt p kilang nie...pengarah dia pown ok...xsombong...kitorg bertolak pkul 7.30 pg sbb kulim jauh dr sintok nie...satu lg xtaw tmpat...tkot sesat haha.....2 pown sesat jgk....nasib bek driver ade hihi tenq yer hehe....sampai kt kilang tu pkul 12 lebih (kalu xsilap ah)....dh lama dh...citerbyk pown xguna...jom tgk ape yg aku sempat snap spnjang p sana...


ni staf2 kpt bioherbs...


amik gmbar wat kenangan...^-^




pastu alang2 kat kulim dah...p ah masuk penang sat....p pantai....
jom!!!





best wooo.....seronok abis...^-^..




2) sepupu kawen bln 5 ngan bln 6....

     balik2 dr u jer dpt biter dr mak, sepupu nak nikah dh..kak na ngan kak nuyu...tahniah for both of u...moga bahagia...:)


kak nuyu kawen...bulan 5

kak ina bln 6
3) yang paling best...my kakak kawen...aku dapat abg ipar..^-^..
   
    seronok sgt2....kak nor dgn abg mat dh sah jd suami isteri...smoga kalian berdua bahagia sampai ke syurga...moga cepat2 dapat anak..hehe...iza syg kak nor ketat-ketat...:))

nie masa nikah....3 september 2011


moga bahagia...iza syg kak nor...muahhhh...


comey kan...hehe


saat penuh debaran...ayah yg nikahkan...

manisnya kakakku....kakak yg banyak berkorban...


dengan cik de.....


abg mat dah jd ahli kuarga aku....^-^..wink2


nie kat johor....5 september 2011


abg iparku yg baik....time kasih...;)


moga bahagia.....hingga ke syurga...
p/s : bila plak time aku yer...hahaha gatai...