Friday, March 30, 2012

thailand mari!!!

assalamualaikum...:)

ape khbar semua?? sihat? rasanya dah lama xconteng penulisa yg buruk aku ni kat sini kan...hehe..(mcm lah ade org bace blog aku nie..koya jer sorg haha :p).. semoga kita semua sentiasa dalam rahmat ALLAH swt..amin~~

kali nie nak citer sikit psal trip ke thailand tempoh hari...rasa2nya dah 2 minggu lepas berlalu xp baru sekarang nak cerita kan..maklumlah busy (ape yg aku busy pown xtaw lah haha :p)..aku citer ah ckit sbyk ttg trip nie eyh..

ok, aku dgn kwn2 bertolak ke thailand pg jumaat, 23 Mac 2012, pukul 8.45 pg...pastu p tukar duit kat bukit kayu hitam..sbb peniaga thai skrg dh xterima duit Malaysia...so, kena ah tukar duit...:p (smpai skrg aku masih blurr lg pasal mata wang thailand nie hahaha)...

perjalanan diteruskan ke Bukit Kayu Hitam untuk pemeriksaan pasport dan borderpass (org kedah, kelantan, perak ngan perlis shj yg leh guna borderpass)..yg lain guna passport (alah..yg buku merah 2 ha!!)
ok siap semua kat imigresen Malaysia kena go through ke imegresen Thailand pulak...kena check2 bagai baru lepas masuk ke negara dia...byk sgt2 prosedur...(dalam hati tpk, ganelah PATI 2 leh msuk sng2 jer negara kita kan..huh!!) ;p

kat sini kami di bekalkan dgn pemandu pelancong..dia suh panggil ayong...dia lah yg bawak kitorg p jalan2 sekitar Hatyai dan Songkla...(walaupun melawat negara org Malaysia tetap dihatiku..haha :p patriotik pulak)..

kami dibawa ke tempat2 menarik di sekitar Hatyai dan Songkla...mula2 p Nora Plaza (kat cni byk brgan berasaskan kulit pari, brgan cenderahati pown byk), pastu p beli kacang2, gajus..lepas 2 berhenti solat di masjid(lupa nama masjid :p)..makan2 kat sekitar c2 and then bertolak ke Tang Kuan Hill untuk melihat panorama Songkla dari atas bukit...nice sgt2...kami xlepaskan peluang untuk p ke pantai yg ade patung mermaid...xp kejap jer duk cnie..kami teruskan pengembaraan kami ke floating market and last destination night market yg paling besar kat sana...(brg murah2 terrr :p)..

trip kami p satu hari jer...tepat pukul 10 mlm dah kena bertolak balik ke Kedah sbb pukul 12 kastam xbg masuk Malaysia...smpai kt kastam pukul 11.30 mlm...check ape2 yg patot...clear semua, bertolak balik ke Kedah dgn muka masing2 kepenatan hihihi...

itu sahaja yg dapat dikongsikan untuk semua...

jom layan gmbar yg sempat di snap kat sana..zasss layan~~



Nora Plaza ;p

Ayong- tourist kami :)

Nora Plaza lg...



atas bukit Tang Kuan ^-^

Floating market wink wink!!

floating market lagi dan lagi

bukit Tang Kuan

Panorama atas bukit Tang Kuan 





bas kami



Thailand punyer !!! 

Malaysia punyer!!!


ok...selamat semuanya...

bye2..jupe lg...
tada~~~

Tuesday, March 6, 2012

::pencinta terbaik ::

Berikan ku peluang terakhir sekali lagi
Untuk membukti kasih sejujurnya di hati
Maafkan seandainya cintaku tidak sempurna

Kaulah insan pertama berpacaran dengan ku
Dan bersama ku mahu masa depan yang kukuh
Maafkan seandainya ku masih amatur cinta

Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta terbaik

Bukan dengan sengaja tidak cukup prihatin
Ku harap kau bersabar dan rasa lebih yakin
Maafkan seandainya ku masih amatur cinta

Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta terbaik

Maafkan seandainya ku masih amatur cinta

Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta... ooo
Pencinta terbaik

Friday, March 2, 2012

segalanya sudah ditakdirkan

Sememangnya sudah ditakdirkan, tetapi hati ini seperti tidak merasa tenang dengan takdir tersebut. Kenapa hati kecilku bertindak sedemikian?? Mungkin kerana hati ini tidak redha dengan ketentuan tersebut. Ya ALLAH sungguh besar ujian-MU itu. Bagaimana aku ingin zahirkan perasaan redha itu dalam hatiku..aku betul2 perlukan pertolongan dan petunjuk dari-MU. Kemungkinan juga hati ini masih lg ragu-ragu dalam ketentuan-MU ya ALLAH..

Terasa berat hati ini untuk menerimanya ya ALLAH...tetapi segala perkara yang berlaku ade hikmah yang tersembunyi..cuma hikmah tersebut adakalanya cepat, adakalanya lambat..aku perlu kuat...ya, aku perlu tabah dalam menjalani hidup yang akan mendatang dengan 1000 macam dugaan lagi yang masih menanti...

be strong and believe on ALLAH...

kita merancang..ALLAH juga merancang tetapi perancangan ALLAH adalah sebaik-baik perancangan...